Af: Henrik Dalgaard, Gruppeformand for De Konservative Vesthimmerland

I torsdags skulle byrådet i Vesthimmerland behandle et konkret forslag fra SF om at øremærke pengene fra en eventuel lockout.  

Hvert eneste år sidder vi i kommunen med benhårde prioriteringer om, hvordan de sparsomme midler skal fordeles og, hvilket serviceniveau vi skal have. Derfor er vores tilgang også klar. Hvis vi havner i en situation, hvor kommunen kommer til at spare nogle lønkroner, skal de henlægges til kassen. Så må det samlede byråd vurdere, hvor de gør mest gavn. At man på forhånd øremærker dem til uddannelse og indefryser dem til personalet er ikke en demokratisk proces.
 

Jeg anderkender fuldt ud, at hvis der skal bruges ekstra ressourcer for at indhente manglende pensum eller ligende, skal de jo tages fra kassen. 


Men hvis vi går ind på dette område, som forslaget ligger, laver vi unødig indblanding i den danske model, hvor arbejdsgiver og arbejdstager i fællesskab skal løse denne udfordring.
 

Vi har jo også tradition for, at hvis et område er kommet i økonomiske udfordringer, hjælper fælleskassen med det. Derfor må pengene også i fælleskassen, når det går den modsatte vej.

Jeg har stadig en tro på det, at det lykkedes. Men parterne bør fremover drøfte en uhensigtsmæssig muskettered og lockout varsel.


Det er jo ikke hverken lønstigningen eller betalte pauser, der er udfordringen, men at arbejdstagere har båndet hinanden sammen.
 

Find nu den løsning, så de flere tusinde af familier ikke står med rigtig store udfordringer!

 

e-max.it: your social media marketing partner