Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådsmedlem (A), Fladhøjvej 14, Aars

Set fra Vesthimmerland er en plads i udvalget ”Akut og Praksis” vigtig. Det ønskede jeg mig i forbindelse med konstitueringen i Regionsrådet og det lykkedes at komme i dette udvalg og oven i købet for bordenden. 

Udvalget beskæftiger sig med alle aspekter af sundhed, som ikke direkte foregår på hospitalerne. Det kan være ambulancekørsel, privatpraktiserende læger og samarbejdsaftaler med kommunerne. 

På Socialdemokraternes seneste generalforsamling fik jeg lejlighed til at uddybe indholdet af dette arbejde. Der skal ikke være tvivl om, at jeg har et mål, der hedder kortere responstider for ambulancer. Det tidligere regionsråd har dog besluttet at forlænge den nuværende kontrakt med Falck med 2 år. Modellen kan derfor ikke umiddelbart laves om, men planlægningen af et nyt udbud af ambulancekørsel kan så småt starte op. 

Der er pres på de praktiserende læger i Vesthimmerland. De fleste læger har lukket for tilgang. Og i øjeblikket har vi en midlertidig klinik i Gedsted. Her er der godt 1000 borgere, der bruger denne, men der skal efter min opfattelse snart tages fat på at finde en mere varig politisk løsning for Gedsted borgerne. 

I øjeblikket er der mulighed for at søge statslige midler til bl.a. opførelse af sundhedshuse. Vesthimmerlands Kommune ønsker et sådan placeret i forbindelse med Farsø Sygehus. Det er et absolut støtteværdigt initiativ, som giver mulighed for nye perspektiver i samarbejdet mellem kommune og region.   

Og snart får vi beskrevet sundhedsprofilerne i alle kommuner. Den vil sikkert vise, at vi ikke er færdige med at få styr på vores livsstilssygdomme. Undersøgelsen vil også give en profil af Vesthimmerland. Noget af profilen vil kommunen kunne gøre noget ved og noget kan håndteres i forhold til regionen. Jeg ser frem til samarbejdet.

 

e-max.it: your social media marketing partner