Af: Per Nyborg(C), Medlem i sundhedsudvalget i Vesthimmerland og Pia Buus Pinstrup(C), Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland

Ærgerligt slagsmål om den ene by fremfor den anden i disse dage i dagspressen, hvilken sogneråds tilgang.

Kom nu, hvorfor ikke have ambitioner for begge byer, såvel Farsø som Aalestrup. Man kan jo ikke sammenligne projekterne.


Vi er meget glade for at der er gode og dygtige folk i begge byer, der ligger sig i selen for at komme i betragtning. Der er jo som bekendt alt at vinde. Sundhed på dagsordenen er helt afgørende for vores næste generationer. 


Der er ingen tvivl om, at argumenterne står i kø for at lave nye sundhedshuse i Vesthimmerland.


Det er vejen frem at lave praksisfællesskaber. Hvem siger at alle andre nordjyske kommuner har søgt? Og hvorfor skal vi undlade at søge et sted, når vi har mulighed for at vinde to gange i lotteriet.


Vi tror, at kendsgerningen omkring mangel på praktiserende læger i landområderne, er nået til Christiansborg. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at hver ansøgning bliver vurderet fuldstændig nøgternt og objektivt, med en klar forholden sig til hvor udfordringerne er størst, lige efterfulgt af gode lokale initiativer, der bare står og higer efter at komme igang både i Aalestrup og Farsø.

 

Hvorfor overhovedet diskutere enten eller, når vi på ingen måde kan påvirke processen, udover at opfordre til at fremkomme med nogle kvalificerede ansøgninger. Vi politikkere, er jo ikke sat i verden for at kvæle initiativer, tværtimod skulle vi hellere gå efter at få ideer til at gro.   

Der er brug for alle de initiativer, der på den ene eller den anden måde kan imødegå den lægemangel, der ikke findes i Vesthimmerland endnu med undtagelse af Gedsted, men som venter lige om hjørnet.

Vi ønsker begge projekter held og lykke.Per Nyborg(C), Medlem i sundhedsudvalget i Vesthimmerland


Pia Buus Pinstrup(C), Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland

 

e-max.it: your social media marketing partner