Af: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66. Blære

Naivitetsholdninger i Vesthimmerlands nye Byråd kom til udtryk på det første byrådsmøde. Kommunens viceborgmester(Theresa Berg Andersen – red.) må ikke mene, at hun ikke vil arbejde for tilbagekomst af golfturnering, siger Venstre. 

Det gamle Byråd havde en underlig konsensusuvane, som det vil klæde det nye Byråd at droppe og lade demokratiet blomstre. Det er en klar undervurdering af folk, at de ikke vil kunne forstå, hvorfor de skal støtte golfturneringen, når et partis viceborgmester ikke gør det. Venstre begår den naive fejl at tro, at iagttagere af et sådant forløb er lige så simple inden i hovedet, som de selv er. Folk har forstået, at man bliver valgt ind i byrådet på holdninger, som man selvfølgelig ikke dropper på grund af en politisk post.

Naturligvis er det muligt, hvis et flertal beslutter afgørende støtte til golfturneringen at indordne sig i arbejdet for sagen, selv om den ikke passer til politikerens holdning. Det er demokrati i praksis.

Venstres holdning slår demokratiet i stykker og ønsker at lukke munden på anderledes tænkende ved at udstede et hold nu kæft, for vi har givet dig en viceborgmesterpost og købt dig til tavshed.
 

Som andre skødehunde i Byrådet halser de andre partier i med at konstatere, at de ikke kan leve med demokratisk indstillede medlemmer, som praktiserer holdninger inden for demokratiets rammer, men forlanger stum medleven, der gjorde det tidligere Byråd til en død sag, der ikke kunne råbes op eller gav svar til folk på spørgsmål.

Af hensyn til et vist tilstedeværende byråds enfoldighed, konstateres lige, at jeg ikke arbejder bag noget slør for SF, men blot i denne sag er enig i, hvordan demokrati skal fortolkes.

 

e-max.it: your social media marketing partner