Specielt år for ældrerådet

Af: Erik Stagsted, Ældrerådsformand Vesthimmerlands Kommune, Gattensmindevej 10, Løgstør

Det kan faktisk godt siges, at det i år 2017, har været et specielt år for Ældrerådet i Vesthimmerlands kommune.

Ja, og overskriften er positivt ment.

De tidligere år, hvor Byrådet har haft efterårs budgetplanlægninger, har det ofte været en opgave for Ældrerådet, at være tilskuer til og medvirkende til “hvilke plejehjem der nu skal lukkes” og “hvordan bruger vi de plejehjemspladser vi har bedst og mest rationelt”.

Det tyder det ikke på, at Ældrerådet skal tage stilling i budget 2018, tværtimod!

Sundhedsudvalget og Byrådet ser nu realiteterne i øjnene. Der er faktisk en del ældre borgere i Vesthimmerlands kommune, der vil få mulighed for en øget livskvalitet generelt, ved at blive visiteret til en plejebolig.

Ældrerådet hilser derfor med tilfredshed, at Vesthimmerlands kommunes Byråd, påtænker at åbne flere plejeboliger i 2018, og ikke mindst etablere en væsentlig “opblødning” i visitationsreglerne for at komme i betragtning til en plejebolig.

Det paradokse i, at der står ledige plejeboliger, samtidig med, at der er ventelister…på trods af, at ventelisten p.t er utrolig lille…har en helt naturlig forklaring.

Et ønske om en plads på et bestemt plejehjem, kan måske ikke imødekommes, da der er venteliste, samtidig med, at borgeren ikke ønsker at bebo en tilsvarende plads, men på et andet plejehjem… et andet sted…i en anden by, end der hvor man ønsker.

Dette forhold skaber naturlig nok en beskeden venteliste.

Såfremt der vil opstå akut behov for en plejebolig, vil der altid være en mulig plejebolig i Vesthimmerlands kommune.


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: