Hvorfor hive den sag frem?

Af: Kirsten Moesgaard (UP), Byrådsmedlem, medlem af økonomiudvalget

Borgmester Knud Kristensen åbnede i et vælgermøde i sidste uge en sag, jeg troede, vi havde lagt bag os.  Men, da borgmesteren har taget den op igen, må den have et par ord med på vejen.

Borgmesteren udtalte i vælgermødet, at vi i økonomiudvalget (Palle Jensen (A), Uffe Bro (A), Therese Berg Andersen (SF), Per Bach Laursen (V), Per Bisgaard (V), Kirsten Moesgaard (UP)) havde sat et overflødigt arbejde i gang i administrationen, hvor resultatet blot blev lagt i en skuffe.  Han oplyste samtidig, at dette unyttige arbejde havde kostet 1.000 arbejdstimer i administrationen.

Sidste sommer var der kommet mange klager over, at borgmesterens firma fik en betydelig del af kommunens håndværkerarbejder, og at mange følte sig forbigået.

Vi kunne have valgt at trække på skuldrene og ikke foretage videre.  Men, vi tog de mange henvendelser alvorligt, og der blev igangsat en undersøgelse. 

Undersøgelsen viste, at borgmester Knud Kristensens firma havde omfattende arbejder for kommunens regning, og at der var forhold, som krævede øjeblikkelig kursændring, og økonomiudvalget fratog borgmesteren kompetence til at varetage opgaverne med indsatspuljen.   Samtidig blev der udarbejdet instruks til administrationen om fremtidig praksis.

Jeg erindrer ikke, at økonomiudvalget har set en tidsregistrering på 1.000 timers overflødigt arbejde.  I så fald hører sagen hjemme på dagsordenen til næste økonomiudvalgsmøde. 

Min holdning var og er: Hvorfor hive den sag frem?  Lad os nu komme videre.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: