Af: Ulla Skov(C), Byrådsmedlem i Vesthimmerland 

I sidste uge blev Byrådet enige om kommunens budget for 2018. Der ligger mange gode elementer i det kommende budget.

Jeg vil gerne fremhæve en ting, som har lagt de konservative meget på sinde gennem flere år - nemlig aflastningspladser på plejecentrene. En aflastningsplads er en midlertidig plads, som kan benyttes efter en udskrivelse fra sygehuset eller som aflastning fra hjemmet i en kortere periode. Der har gennem de sidste år været en gennemsnitlig belægningsprocent på 99% på aflastningspladserne og et samtidigt stort flow af borgere, så der er i den grad brug for flere aflastningspladser. 

Når jeg taler med folk som arbejder i hjemmeplejen og på plejecentrene, nævner de meget ofte det store behov for flere aflastningspladser. Derfor er jeg særlig glad for at der kommer 4 aflastningspladser mere i Vesthimmerlands kommune i det kommende år. Vi bør støtte op om de ældre og tilgodese de behov der opstår, så nu må tiden vise om 4 aflastningspladser mere er tilstrækkeligt.

Derudover er der i budgettet lagt op til at sundhedsudvalget skal arbejde videre med hvordan den ledige plejeboligkapacitet skal anvendes, hvilket jeg ser frem til.

e-max.it: your social media marketing partner