De Konservative er det eneste borgerlige parti i Vesthimmerland

Af: Pia Buus Pinstrup(K), Gruppeformand Konservative Vesthimmerland

Det kommer nok ikke bag på nogen, at vi i den konservative gruppe synes godt om udspillet med skattenedsættelse på 0,2 % til den arbejdende vesthimmerlandske befolkning, som byrådet behandlede i sidste uge.

Vi har et langt højere skattetryk i Vesthimmerland end i vores nabokommuner, hvilket har direkte betydning for hvor folk vælger at bosætte sig. Når man kigger på hus, så er skatteprocenten noget af det første der dukker op på boligsiderne, så bliver vi valgt fra i forhold til skatteprocenten. Hvis man kan bo tættere på Aalborg med en lavere skatteprocent, hvorfor så bo i Vesthimmerland? Hvorfor ikke bosætte sig i Rebild med en skatteprocent på 25,5 % i stedet for 27,0 % hos os? 

Alle, der betaler skat bidrager til, at vi kan have det velfungerende velfærdssystem vi har og i øvrigt skal blive ved med at have. De som tjener mest bidrager dermed også mest. Så hav lige lidt respekt. Skattelettelserne tilgodeser det arbejdende folk – på alle niveauer og det er helt fair. Det er også det regeringen i disse dage ligger op til. Det er klassisk borgerlig politik. Det er Venstre en del af på landsplan, men åbenbart ikke her i Vesthimmerland? Her stemmer Venstre sammen med de røde partier imod en skattenedsættelse! Velvidende at vi er den kommune i landets der har den anden højeste skatteprocent.

For det konservative folkeparti er en lettelse i skatten på arbejde – og dermed lidt mere i lønningsposen til de mennesker, der hver dag står op og går på arbejde for deres egen, deres families og for fællesskabets skyld – i allerhøjeste grad også velfærd. Noget af det der hører med til den ideologi vi tror på er, at man selv har friheden til at vælge hvad man vil bruge ens penge på. 

Skattelettelser er ifølge alle økonomer godt for væksten og beskæftigelsen og bevirker at den samlede ”kommune lagkage” bliver større og dermed kommer flere skatteindtægter til velfærd.  Skattelettelser og velfærd er altså ikke hinandens modsætninger tværtimod. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: