AF: Doris Lauritsen, Byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Tyttebærvej 12, Gedsted og Mogens Ove Madsen, Regionsrådskandidat for Socialdemokratiet, Fladhøjvej 14, Aars

Det er velkendt fra presseomtale, at lægepraksis i Gedsted er til salg og afhændes 1. januar. Region Nordjylland har modtaget en opsigelse fra lægen i Gedsted. I øjeblikket foregår der et samarbejde mellem regionen og Praktiserende Lægers Organisation med henblik på at undersøge hvilke muligheder, der er for at praksis eller patienter kan overtages af andre læger.

Hvis dette arbejde ikke lykkes vil regionen garantere patienterne et lægetilbud efter 1. januar. En måde kan være at fortsætte med at lade markedet for læger afgøre, hvad der kan komme af læger. Vi synes i stedet, at Regionsrådet bør søge ministeriet om en dispensation og hvis vi får denne, som det har været tilfældet i Hjørring og Morsø Kommuner kan der oprettes længerevarende klinikker uden at gå i udbud.

Situationen er alvorlig for patienter, der skal have adgang til praktiserende læger i Vesthimmerlands Kommune. I øjeblikket er der kun åbent for adgang i Hornum og Løgstør. Hvis det er der man søger hen kan der blive problemer med afstand. Hvis lægen ligger mere end 15 km væk fra bopælen betyder det, at man ikke kan modtage hjemmebesøg.

Hvalpsund og Gedsted har i øvrigt al for lang responstid, når det gælder ambulancer. Det peger på, at der er brug for mere dialog med og være mere fremsynet med hensyn, hvorledes de enkelte lægepraksisser udvikler sig. 

Vi vil opfordre til, at man slår koldt vand i blodet. Der er stadig nogle måneder til 1. januar. Og dette gør vi fordi, det kan loves, at der helt sikkert vil være lægedækning. Og hvis vi kan få etableret en regionsklinik i Gedsted vil det være den bedste løsning.

e-max.it: your social media marketing partner