Af: Pia Buus Pinstrup,(K) næstformand i Sundhedsudvalget og Henrik Dalgaard,(K) Formand i Børne-og Skole udvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Konservative går i spidsen når det gælder sundhed – både for unge og ældre.

På børne- og skole området har vi netop afsluttet et pilotprojekt, hvor der har vist sig at være store gevinster ved at hjælpe børn til bedre motorik i folkeskolen. Ved at lade fysioterapeuter deltage i undervisningen og have fokus på bevægelse, samt lave motoriske test på eleverne har alt sammen givet gode resultater. Vi ved, at god motorik og sundhed giver en bedre indlæring for børnene. Fysioterapeuterne kan i den grad være med til at kvalificere de 45 minutters obligatorisk bevægelse i skoledagen. Projektet har foregået på Østermarkskolen i Aars og det synes vi skal implementeres bredt på alle skoler i kommunen.

Fysioterapeuter kan gøre gavn flere steder i kommunen. Konservative har samtidig foreslået at få fysioterapeuter ud på alle plejecentre. Vi mener det kunne give god mening i en tid, hvor vi taler meget om rehabilitering på sundhedsområdet. Vi mener, at en fysioterapeut på plejehjemmene vil kunne opkvalificere den træning der i forvejen foregår derude og dermed forebygge genindlæggelser endnu mere. Vi tror på forebyggelse betaler sig. Det er et forslag der for nuværende bliver regnet på i administrationen og ligger klart forud for kommunens budgetlægning til efteråret. 

e-max.it: your social media marketing partner