Pia Buus Pinstrup(C),Formand for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands kommune.

Set med beskæftigelses briller på – så går det godt i Vesthimmerland.

Som formand for kommunens Beskæftigelsesudvalg er det en sand fornøjelse endnu engang at kunne finde Vesthimmerland som nummer 1. på landsplan.

Denne gang handler det om en indsats for de forsikrede ledige, hvor man i jobcentret har indført et system der hedder selvbook. Som navnet afslører, så handler det kort og godt om, at man selv skal booke sine lovpligtige samtaler i jobcentret, hvilket lykkes med 99,68%. Det betyder, at man frigør ressourcer til opgaver, der kommer borgerne til gode i stedet for, at udføre mere administration og dermed bureaukrati.

Én af intentionerne bag beskæftigelsesreformen er, at ledige i højere grad skal møde et beskæftigelsessystem, der sætter den enkelte i centrum, og ruster dem bedre til job og varig beskæftigelse. Det skal være lettere for dagpengemodtagere at overskue og tage del i eget ledighedsforløb. Såkaldt hjælp til selvhjælp.


Selvbooking giver større fleksibilitet for den enkelte, idet: man selv bestemmer, hvornår man skal til samtale på jobcentret inden for gældende regler for rettidig samtale. Man kan finde et tidspunkt, der passer en i forhold til sine øvrige aktiviteter. Og så har man  mulighed for at ombooke, dvs. ændre tidspunktet for samtalen, hvis det ikke passer ind.

Medansvar, frihed og fleksibilitet i sit eget liv – det giver god mening.

e-max.it: your social media marketing partner