Af: Mogens Ove Madsen
Regionsrådskandidat for Socialdemokraterne
Fladhøjvej 14, Aars

Der er udsigt til, at der kommer en ambulance mere til Vesthimmerland 1. maj. Det er vel også kun rimeligt, når der forsvandt en ambulance fra Aalestrup for et års tid siden.  Og hvis timerne til kørsel ikke tages et andet sted fra lokalt, må det betragtes som en genopfyldelse af beredskabet, som det så ud for et år siden.

Det vanskelige i denne sag er, at den ramme der eksisterer for beredskabet alene bygger på en forventet gennemsnitstid for alle udrykninger. Man kan sådan set ikke fortænke Falck i at sætte mange kræfter ind på at besørge storbyområdet i Nordjylland. Flest opkald, flest køreture o.s.v. kan friste til at flytte materiel fra yderområder til centrum i Aalborg for at holde gennemsnitstiden nede.


Det har bare vist sig at være uheldigt for Vesthimmerland. Derfor må modellen for ambulanceberedskabet tænkes igennem igen. En mulighed er at skele til Region Midt, hvor man har krav om, hvor ambulancerne skal være stationeret.

Selvfølgelig har det en pris. Men den er man nødt til at betale, hvis man vil en lige udvikling i Nordjylland. Man bliver i nogle situationer nødt til at gå op imod de kræfter som vil centralisere regionens økonomiske liv.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner