Theresa Berg Andersen
Byrådsmedlem og Folketingskandidat SF – Vesthimmerland

Hvert år ved de årlige budgetforhandlinger vender og drejer vi hver en krone, for at det kommunale budget skal gå op. Gang på gang må vi finde pengene på vores kernevelfærd.

Ældre- og sundhedsområdet i Vesthimmerlands kommune er blot et af de områder som hvert år er under et enormt pres. Vi strammer visitationsregler så det er svært at komme på plejehjem, vi strammer reglerne for hjælp i hjemmet. Vi taler om at lukke plejecentre, og sætter store analyser i gang for, at belyse hvor der kan findes penge.

Det samme gælder på psykiatriområdet.

Kommunerne kan ikke blive ved. Skal vi sikre bedre balance i den kommunale økonomi - så kræver det handling nu!.

Det handler om, at give kommunerne fred for besparelser og dermed arbejdsro, så de ikke igen-igen skal mødes med krav om at finde besparelser på de i forvejen skrabede budgetter.

Det skal ske ved at droppe den besparelse på en halv milliard, som moderniserings- og effektiviseringsprogrammet hvert år pålægger kommunerne.

Hvis næste valg giver et rødt flertal, bør det være enden for Moderniseringsstyrelsen.

I SF tror vi på "afbureaukratisering og godt arbejde" frem for al den målstyring som kommunerne styres efter i dag. Derfor skal Moderniseringsstyrelsen nedlægges, og tåbelige besparelser skal stoppes.  De ansatte skal have mere tid til vore børn, vore ældre, vore syge, og de skal kunne bruge deres  faglighed på omsorg og ikke længere på kolonner, skemaer og stopure.


Theresa Berg Andersen
Byrådsmedlem og Folketingskandidat SF – Vesthimmerland
Hobrovej 145, Vilsted 


 

e-max.it: your social media marketing partner