Af: Theresa Berg Andersen
Byrådsmedlem og Folketingskandidat 
SF - Vesthimmerland 

SF har slået store sprækker i uddannelsesloftet, og det er godt nyt i vores område. 

Men uddannelsesloftet skal helt væk, hvis vi skal have mulighed for at løse nogle af de udfordringer, som vi står overfor i Vesthimmerland. I Vesthimmerlands kommune ønsker vi det bedste for vores unge mennesker: Vi ønsker, at de unge bliver så dygtige, som de kan og, at de udnytter deres fulde potentiale. For vi har mange dygtige unge i Vesthimmerland. 

Vesthimmerland er ikke det rigeste folkefærd, altså dem med det højest indtægtsgrundlag. Og vores uddannelsesniveau er heller ikke højt, og det højnes da slet ikke, når regeringen mener, at 1 uddannelse er alt, hvad vi vil bidrage med. 

I Danmark er vi ikke rige på olie o.lign. Vi er rige på viden, og det skal vi udnytte. 

Vores unge skal kunne videreuddannes, hvis de ønsker det. Vi mener, at vores unge håndværkere skal have muligheder for at blive ingeniører, hvis de får lyst  - vore sygeplejersker skal kunne vælge at blive læge, hvis de lyster osv. I Danmark slås vi med stor ungdomsarbejdsløshed. Muligheden for at tage en ny uddannelse kunne skabe nye muligheder for at de unge kan komme ind på arbejdsmarkedet. 

Uddannelsesloftet har til formål at få unge til at tænke sig grundigere om, inden de vælger uddannelse. I SF tror vi på, at de unge vælger uddannelse med både hjerte og stor omtanke. Når man sætter sig på skolebænken i årevis med en SU-indkomst til at dække både de sure og de sjove udgifter, så gør man det ikke for at uddanne sig til kontanthjælpsmodtager. Man gør det for at få mulighed for at bruge det, man har brugt flere år på, og man gør det for en dag at få en rigtig lønindkomst.

Hvad, der er det rigtig valg, er umuligt at forudsige i en verden under hastig forandring og med et meget omskifteligt arbejdsmarked. Risikoen er stor for, at de job, som en studerende stilede efter ved studiestart er væk eller på vej væk, når de står med eksamensbeviset i hånden. Derfor skal vi blive ved med at arbejde for at uddannelsesloftet rives helt ned, så alle får mulighed for at uddanne sig til arbejdsmarkedet og til deltagelse i fælleskabet.

Som samfund bør vi kvittere for den investering ved at give folk muligheden for at tage en uddannelse mere.

 

Theresa Berg Andersen
Byrådsmedlem og Folketingskandidat 
SF - Vesthimmerland 

e-max.it: your social media marketing partner