Af:Ole Bæk Pedersen
Formand for Dansk Byggeri Nordjylland

Den nye planlov, som politikerne på Christiansborg i øjeblikket behandler, giver mange nye muligheder for at skabe liv i alle hjørner af Nordjylland.

Fx giver den nye muligheder for at få liv i de mange tomme landbrugsbygninger, som ses i nogle af vores landområder. Den vil nemlig gøre det muligt fremover at starte fx håndværksvirksomhed eller udleve en iværksætterdrøm i den gamle stald eller lade. En ny chance for at skabe nyt liv i nogle af vores mindre lokalsamfund.

Den nye planlov vil også forkorte vinterperioden i sommerhusområder, og gøre det lettere for pensionister at bruge sommerhuset som helårsbolig. Det vil give lys i vinduerne i flere måneder om året i vores sommerhusområder, som ellers kan være ganske mørke i vinterperioden. Det vil samtidig styrke det lokale forretningsliv, så det bliver muligt at holde åbent året rundt.

Den nye planlov handler ikke kun om, hvor man må bygge, og hvordan der må bygges, men den handler i høj grad også om at give yderområderne de bedste muligheder for at skabe vækst og lokalt liv. Det er meget positivt for vores region, og jeg ser frem til, at planloven bliver vedtaget og træder i kraft.

Formand for Dansk Byggeri Nordjylland,
Ole Bæk Pedersen
Gl. Høvej 29, Nørresundby


e-max.it: your social media marketing partner