Politisk Nytårshilsen

Af: Henrik Dalgaard (C)

De sidste raketter er skudt af, juletræskæden er kommet på loftet og 2017 er i gang.

Normalt bruger man de første skriv af et nyt år på at se tilbage på sejre eller nederlag i det forgangne år, men her vil jeg fatte mig i korthed. Ikke fordi der ikke er foretaget mange gode beslutninger i Byrådet, og mit eget udvalg Børne/Skoleudvalget virkelig rykker i fælles flok, ovenpå en hård struktur tid. Men sidder man ude fra og kigger ind på Byrådet, så må folk tænke. Sig mig lige engang, mage til børnehave, ja politik når det er værst.

Det der gør mest ondt på mig er, at respekten for politikere ligger helt i bund i samfundet. Det skal vi gøre noget ved, og JA, der er kun os selv til det.

Politik handler om troværdighed og den skal man gøre sig fortjent til. Vi burde jo godt kunne have respekt og tillid til hinanden, selvom vi er uenige, for der er jo flere veje mod målet.

Jeg synes vi i Byrådet skal døbe 2017 til ”Tillidens år”. Det er ikke sådan at man ikke skal kunne tåle at blive kigget efter i sømmene, der skal være orden i pennalhuset. Men at man skal bruge så mange resurser på at søge aktindsigter i arbejde der udført, personalemapper og bunker af redegørelser der kun sender et signal og mistillid til hinanden og vores administration. Hvis man beder om disse ting –  og respekt for det, men vi burde kunne aftale med hinanden, at man som minimum skal gøre opmærksom på, hvad det er man søger og hvad man vil bruge det til. Lige nu sidder der byrådsmedlemmer med et utal af personnumre fra personalemapper igennem mange år, på folk der måske har haft en dårlig periode i ens liv, men er kommet videre og den fortrolighed man troede man havde med sin sagsbehandler, er nu lavet om til underholdende læsning, fordi man har ret til det. For alt er stemplet fortroligt, så man kan jo ikke bruge det til noget. Det er usmageligt.

Jeg vil ikke bruge mere tid på hvem der er skyld i hvad, og hvem har sagt hvilket. Jeg tror bare at rigtig mange har en aktie i at det politiske klima ser noget rodet ud, så hvis man kigger lidt ind ad og lærer af de eventuelle fejl man har lavet, så kommer vi på rette kurs igen. Og dem der så tænker, jeg har ikke lavet fejl, de har så heller ikke foretaget sig noget.

2017 bliver et spændende år. Et nyt rådhus skal indvies, kæmpe kampagne for det at være børnefamilie i Vesthimmerland, kæmpe skolerenovering i Løgstør, samt ny børnehave i Aars, og mange flere ting.

1. februar er der også annonceret et nyt parti. Rygterne kalder den Farsølisten, men jeg håber da den bliver lidt bredere, ellers trækkes der jo bare nye streger i kommunen, som det faktisk går rigtig godt med udjævne. Der er dog stadig et par enkelte medlemmer som har det svært med det, men der kommer vel en ny generation. Kampagnelederen eller talskvinden for det nye parti har bebudet, at det bliver med meget prominente personer og vi andre vil blive blæst ud af byrådet. Så det bliver jo spændende for demokratiet.

Jeg har sat mig for, at jeg 2 gange om måneden vil give en status på det politiske liv i Vesthimmerland, og måske et lille landspolitisk pip, så vi får mindsket afstanden mellem politikere og borgere. Det vil hovedsageligt være mest fra mit eget område, men vil også nævne når der er sker andre spændende ting i kommunen.

Jeg håber der kommer mange følgere på min side, og folk vil byde ind med nogle gode ideer og konstruktiv kritik, som hele byrådet kan få glæde af.

 Godt nytår til jer alle derude og velkommen til tillidens år.

Henrik Dalgaard (C)

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: