Valgkamp!?

Af: Svend Erik Olesen, Farsø

Vores konservative borgmester er ikke altid enig med partikammeraterne på Christiansborg. 

Når det drejer som om landbrug og forurening, må borgmesteren af og til kalde dem til orden på grund af deres holdninger, der overhovedet ikke harmonerer med virkeligheden i hans øjne. Og vredesudbrud fra Oraklet i Vesthimmerland frygtes på Christiansborg. Men hvordan skulle de konservative på Christiansborg dog vide noget om sådanne emner. Der er vist ingen i den nuværende folketingsgruppe, der er landmænd. På andre områder bifalder borgmesteren partikammeraternes politik. Han er glad for deres støtte til de decentrale tiltag, der flytter statslige arbejdspladser til forskellige steder i Udkantsdanmark.

Med denne holdning er det bemærkelsesværdigt, at borgmesteren sammen med et flertal i byrådet fører en så centralistisk politik, som sjældent set i en dansk kommune. På et nyligt indkaldt ”valg”pressemøde fortæller borgmesteren stolt til den fremmødte lokale presse om de store anlægsopgaver, han har stået i spidsen for i den by, der skulle sikre ham fortsat ledelse i vores kommune.

Aars har i 2016 fået: ny omfartsvej, rådhus, renovering af anlægget, renovering af Østermarkskolen, nye udstykninger i forbindelse med Aars Vest, en ny børnehave, nye ungdomsboliger, ny skaterbane og snart opførelsen af Psykiatriens Hus.

Farsø har fået svømmehallen energirenoveret, et tilskud til et samlet Jensen-museum samt i 2017 en ny genbrugsplads. Endvidere er der planer om et Sundhedens Hus i Farsø om nogle år. Men var det oprindeligt ikke også planen, at Psykiatriens Hus skulle ligge i Farsø?

Strandby har fået nedlagt en skole. Her er der selvfølgelig heller ikke så mange stemmer at hente. Ifølge borgmesteren skyldes det dog, at han fik den klare melding fra Indenrigsministeriet: ”Har I virkelig råd til det (at beholde skolen), så får I ikke tilskud fra os”. Så fik borgmesteren lige vasket hænder igen. For så var det altså reelt Indenrigsministeriet, der lukkede Strandby skole. Men kan det nu også passe, at han har fået sådan en besked. I så fald er der mange små samfund med små skoler i Jammerbugt Kommune, der er glade for, at deres borgmester ikke har fået denne besked eller, at han i givet fald har overhørt beskeden og, at deres borgmester i det hele taget har et helt anderledes positivt syn på små samfund med små skoler.

Egentlig burde borgerne i Aars skynde sig at samle ind til en statue af deres borgmester, som evt. kunne placeres i det nyrenoverede anlæg. Det kunne være en af de kæmpestore statuer, som vi har set i visse Østeuropæiske lande, der er rejst til ære for deres politiske guder. Sådanne statuer skulle kunne købes i Nordkorea. Hvis man kan tror på de øvrige partier i byrådet, der udtaler, at de ikke længere har tillid til borgmesteren, burde indeværende periode jo være hans sidste som borgmester. Man kan vel ikke igen pege på en borgmester, man ikke har tillid til. Men kan vi borgere nu have tillid til, at de ikke gør det alligevel?

Borgmesteren, som nu ikke længere gider tale om sine problemer med at tale sandt og sin habilitet, benytter med ovennævnte pressemøde et gammelt politisk trick. Man beskylder modstanderne for at have skudt valgkampen i gang og starter den så selv. Og mens vi venter på de mange selvkørende biler, er det godt for valgkampen at tage den gamle traver om motorvejen til Aars frem igen. For et halvt år siden meddelte vores borgmester, at han anerkendte, at politikerne på Christiansborg var enige om, at undersøge mulige linjeføringer for en ny midtjysk motorvej. Denne anerkendelse blev politikerne på Christiansborg vist glade for. Borgmesteren kontaktede også trafikordførerne for de politiske partier for, at de skulle overveje en forbindelse, der gik omkring Aars. Hvis de ikke fulgte hans råd, ville de opleve trafikale problemer mellem Hobro og Aalborg. Det var politikerne på Christiansborg imidlertid ligeglade med. Det skyldes nok, at borgmesterens argumentationer er fra en tid, hvor der fandtes en såkaldt jysk mafia, der ud fra personlige interesser og ønsker og ikke ud fra et reelt behov besluttede, hvor motorvejene i Jylland skulle anlægges. Og det var man glade for i Nordjylland. Om der er tale om nye henvendelser til Christiansborg, eller om det blot er belejligt for den folkekære borgmester at hive motorvejen frem igen skal være usagt. Forundersøgelsen af motorvejen har i hvert fald stået på i flere år og bliver ikke færdig før tidligst i 2020.

Selv om det naturligvis er uretfærdigt, og selv om en succesfuld direktør fra Aalestrup har udtalt, at han finder den megen snak om, at en virksomhed skal ligge ved en motorvej for hysteri, ser det alligevel ud til, at Aalestrup bliver den by i Vesthimmerlands kommune, der får kortest afstand til den nye midtjyske motorvej.

Derfor kunne man måske opfordre borgmesteren til, at kommunen straks gik i gang med at finde passende industriarealer i Aalestrup, der kan modtage de mange nye virksomheder, borgmesteren mener følger med en nærhed til en motorvej. For det vil naturligvis være i hele kommunens interesse.

Rygter vil i øvrigt vide, at borgmesteren som en ny afledningsmanøvre og som en del af valgkampen snart offentliggør planer om at grave en kanal, der vil give Aars forbindelse til Limfjorden ad vandvejen.

Han kender et firma, der kan klare gravearbejdet. Herefter skal der laves havnefront ved søen i Aars med penthouselejligheder. Aars Boligforening skulle være interesseret i at bygge, hvis prisen er tilstrækkelig høj og boligforeningen er samtidig klar med højeste husleje. Habilitetsspørgsmål bliver der ikke tale om, for der er flere om at træffe beslutningen. Og økonomien skulle være aftalt med et lokalt pengeinstitut.

Godt nytår!

Svend Erik Olesen
Tranevej 19, Farsø

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: