Claus Holm var særdeles generøs i Farsø

FARSØ: Hvad enten man var barn eller voksen, så var Jule By Night i Farsø, torsdag aften det helt rigtige sted at være.

Ud over julehandel, så bød aftenen på MGP-stjernen Lærke for børnene og for de voksne var der besøg af tv-kokken Claus Holm.

Den stod på mad
Allerede kl. 17.00 stod Claus Holm klar i Farsø Rådhuscenters østlige ende – nærmere bestemt foran Kop & Kande og Super Brugsen, som havde inviteret ham. Der kom straks gang i madforberedelserne med god assistance fra Jørgen H. Jensen ”Kræmmeren” fra Kop & Kande, der allerede forinden havde meddelt Claus Holm.

– Jeg kan ikke lave mad, men du kan vel sætte mig til noget, lød det fra Jørgen H. Jensen

Og således blev ”Kræmmeren” sat til at snitte grøntsager, det meste af de tre timer, som Claus Holm var i Farsø.

Og det skulle også vise sig, at assistancen fra ”Kræmmeren” og ”Slagter Morten” fra Super Brugsen var kærkomment, da rigtig mange var spændte på at smage Claus Holms smagsudviklede retter, der kan få det bedste ud af råvarerne.

Derfor var der også hurtigt ”udsolgt”, når der blev stillet smagsprøver frem til de mange fremmødte der ville opleve stjernekokken.

Under tilberedningen blev der naturligvis talt varmt for Claus Holms egne produktserier af køkkenudstyr og produkter.

Og julehjælp
Mogens Jørgensen fra TV2 Nord lagde også vejen omkring Farsø med sin julemission for Dansk Folkehjælp. Med sig havde han repræsentanter fra Dansk Folkehjælp Vesthimmerland, som i år har sat sig for, at skaffe julehjælp til 123 Vesthimmerlandske familier med en trængt økonomi. For at nå det mål, manglede der torsdag stadig kr. 34.000.

Men det blev der lavet om på i Farsø i løbet af aftenen. Flere auktioner aftenen igennem over Claus Holm produkter og ikke mindst Claus Holms eget personlige bidrag på kr. 10.000, gav julelys i øjnene hos Dansk Folkehjælps repræsentant Ib Jensen, der var rundt med indsamlingsbøssen i Farsø Rådhuscenter, da han for åben skærm fik kr. 10.000 foræret af Claus Holm.

Overraskelsen over det generøse bidrag var lige så stor hos de tilstedeværende, og ikke mindst hos Mogens Jørgensen og isenkræmmer Jørgen H. Jensen, der nærmest lod kæben falde.  

Med til historien hører naturligvis at Claus Holm er ambassadør for Dansk Folkehjælp, og således er særdeles bekendt med hvad julehjælpen går til – ikke mindst at 1/3 del af julepakken på kr. 1.500 går til julemad.                                        

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: