Enigt byråd har indgået aftale om budget 2018

VESTHIMMERLAND: Alle 27 byrådspolitikere i Vesthimmerlands Kommune vedtog sent torsdag aften det kommunale budget for 2018.

Partierne Det Konservative Folkeparti, Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og løsgængerne Kirsten Moesgaard og Annette Vahlgreen står alle bag aftalen og ansvaret for den samlede kommunale økonomi.

At alle 27 byrådspolitikere er enige om budgettet til næste år, glæder borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (C)

-I budget 2018 har vi ikke store udfordringer med besparelser, så det medvirker selvfølgelig til, at forhandlingerne forløb på en konstruktiv måde, siger borgmester Knud Kristensen.

Værd at fremhæve er et budget i balance, et anlægsbudget på 94 millioner kroner og et forholdsvist uændret serviceniveau.

Udgangspunktet er Byrådets budgetforslag, der blev førstebehandlet den 21. september 2017. 

Indholdsmæssigt er der indarbejdet en driftsreduktion på 10,0 mio. kr., driftsønsker på 8,0 mio. kr. og en anlægsramme på 90,0 mio. kr.

FAKTA:
Hovedpunkter i budgetforliget:
Ny socialpsykiatrisk institution i Aalestrup, der kommer til at erstatte tre mindre boenheder.

På budgettet er der også plads til, at der for alvor skal skub i nye marinaer i både Hvalpsund og Løgstør.

I Løgstør sættes der også gang i en etapevis flytning af byens boldbaner til området omkring Idrætscenter Lanternen. Her starter man med opvisningsbanen.

I Aars kommer man et skridt nærmere en ny svømmehal i Aars Vest, der skal opføres i de kommende år

I Farsø er der sat penge af til Sundhedens Hus og til byplanprojektet ”Den røde tråd”    

Læs kommunale budget for Vesthimmerlands Kommune her

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: