Turistforening: Uden medlemsopbakning ingen turistarbejde

FARSØ: – Med de pessimistiske briller på, ser det ud som om Farsø og omegn ikke kan eller vil levere den nødvendige opbakning til det, som turistforeningen ser som det eneste vækstpotentiale der p.t. findes i Farsø og omegn, ……. nemlig turismen!

Sådan lød dundertalen fra formand for Farsø-egnens Turistforening, Per B. Frederiksen på turistforeningens generalforsamling – og et efterfølgende er fællesmøde for handel, erhverv og turisme her til aften.

 Vi skal nødig lukke
-Uden den nødvendige medlemsopbakning, kan vi ikke arbejde. Vi skulle nødig lukke her i Farsø, men faktum er, at vi efter en pæn medlemstilgang i 2016 kan konstatere, at kun ca. en tredjedel af de 91 medlemmer fra 2016 ikke har betalt kontingent for i år, og det kommer til at kunne mærkes på bundlinjen, lød det videre fra formanden.

Turismeformidling har ændret sig
Turisme-formidling har ændret sig, og en mere effektiv og fokuseret og digital markedsføring nødvendiggør en tilpasning, som selvfølgelig er en omvæltning for alle medarbejdere og måske også for enkelte medlemmer.

Men vi er nødt til at se i øjnene, at på de vilkår kan Farsø-egnens Turistforening ikke løfte denne opgave alene med vores begrænsede økonomi, ressourcer, viden og eksponeringskraft.

Vi ser at turistkontorer omkring os lukker ned – Kolding, Hals m.fl. og i den retning vil vi nødigt gå.

Anstrengt økonomi
Men ser man ind i 2017 vil man desværre se, at foreningens økonomi er ekstremt anstrengt, og det giver anledning til at gøre visioner om fremtiden ganske kort.

Hvis ikke økonomien forbedres meget hurtigt, har foreningen ganske enkelt ingen fremtid og dermed har samarbejdet under Erhvervs- og Turistcenter Farsø ingen berettigelse.

De tiltag som er foretaget for at styrke medlemstallet og dermed foreningens økonomiske platform, har hidtil ikke haft den ønskede effekt, idet medlemstallet på trods af bestræbelserne, pr. dato ikke nær når det sidste års og slet ikke det budgetterede tal for 2017. Herudover når antallet af solgte velkomstmapper, på trods af massiv fremgang i 2016, heller ikke det lagte budget.

Flere medlemmer ønskes
Der er p.t. ca. 150 store og små potentielle medlemmer, som ikke mener, at de skal bidrage til at styrke det område, som de allerede nu passivt nyder godt af, og det er stærkt problematisk for foreningen og dermed den lokale indsats for vækst fra turismen, lød det fra formanden.

Arbejder for sagen
Trods disse meget triste kendsgerninger er det alligevel en bestyrelse, som arbejder for sagen for at møde fremtidens udfordringer.

I 2016 blev der efter forrige generalforsamling sat fokus på en del indsatsområder overfor eksterne og interne kunder, nemlig turisterne og ikke mindst medlemmerne. Men også på markedsføringsmetoder, målgrupper, ressourceoptimering på turistkontoret, self-service, større tilgængelighed, omkostningstrimning og samarbejde med andre for større eksponering.

Det stod klart, at der var behov for mere synlighed og dynamik overfor både de interne kunder, som jo er medlemmerne for at styrke og skabe vækst i foreningens fundament, og overfor de eksterne kunder, turisterne for at tiltrække flere og øge efterspørgslen og nysgerrigheden for vort område.

Flere velkomstmapper
Og endelig var det nødvendigt at få mere lønsomhed i et af foreningens produkter, nemlig velkomstmapperne.

Der blev taget initiativ til self-service på ikke mindre end tre steder i Farsø Rådhuscenter, hvilket sidste år fik gæster i centret til tage 1.500 velkomstmapper, så initiativet har været en succes.     

Modernisering af turistkontor
Bestyrelse og hjælpere er lige nu i gang med at modernisere turistkontoret på Torvet 1, hvor der males og reorganiseres, således at der bliver lagt vægt på de lokale attraktioner og i mindre grad på brochurer fra andre områder.

Samarbejde med VisitVesthimmerland
Desuden har foreningen igangsat et samarbejde med Visit Vesthimmerland primært på fakturering og regnskab, men også en integration i deres hjemmeside for langt større eksponering på turistmarkedet via deres store netværk.

Opdatering af vedtægter og navn
I forbindelse med generalforsamlingen og den efterfølgende ekstraordinære blev en opdateret version af vedtægterne godkendt, herunder en reducering af antallet af medlemmer i bestyrelsen fra 6 til 5 medlemmer. Desuden tilføjes navnet Visitfarsoe.dk til foreningens navn.

De fem medlemmer af bestyrelsen er: Per B. Frederiksen, Lars Brandt, Lise Jensen, Rasmus Dige og Ole Kuhr. Som suppleant valgtes Erik Sønderby.  

Anderledes positivt er det med moderniseringen af turistkontoret, hvor opbakningen er fuldt tilstede med malerpensler og hjælp til et større oprydningsarbejde. På billedet ses Inge Yde Frederiksen fra Thits Mindestue, Ingrid Brandt fra Ertebølle Camping og leder af ETC Nienke Jonker.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: