Radikale sætter børnene først

Af: Søren Dolmer, Spidskandidat Radikale Venstre Vesthimmerland

Folkeskolen skal aldrig være den brønd, vi i Byrådet hiver penge op af for at få råd til alle vore ønsker for Vesthimmerland Kommune. Tværtimod vil vi i Radikale Venstre bruge flere penge på folkeskoleområdet, end man gør i dag. 

Fordi, for os kommer børnene først. De fortjener god undervisning i en alsidig og tværfaglig skoledag. Det tror jeg, giver dem de bedste muligheder for at klare sig godt. 

For at skabe den bedste folkeskole, vil vi give lærerne, pædagogerne og skoleledelsen mere frihed til selv at træffe beslutninger. De ved bedst, hvad der fungerer hos dem. Hverken Byrådet eller forvaltningen har et lige så godt kendskab til de enkelte elever og den enkelte skole som lærerne selv. 
 

Derfor ser vi med skepsis på den omsiggribende politiske detailstyring af skoleområdet, og vi mener, at der skal ryddes ud i de fælles mål og udviklingsprojekter, som er trukket ned over skolerne oppe fra i systemet.

Lærerne bør ikke være tvunget til at bruge unødig tid på at afrapportere til forvaltningen, når den kostbare tid kunne bruges i øjenhøjde med et barn. 

Derfor går jeg efter en plads i Byrådets udvalg for børn og unge. Fordi jeg vil arbejde målrettet på, at børnene i Vesthimmerland har de bedste rammer for at lære og trives i.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: