Friluftspris til Østrup Naturanlæg – FOTOS

ØSTRUP: I dag overrakte Friluftsrådet kreds 3, som omfatter kommunerne Vesthimmerland, Aalborg, Rebild og Mariagerfjord, årets Friluftspris 2017 til borgene i Østrup. Prisen blev givet for naturrummet, som borgerne gennem de seneste 6 år har skabt etape for etape på den gamle jernbanestrækning.

Påskønnelse for jeres indsats
Formand Børge Poulsen sagde blandt andet i sin tale: I år faldt valget på Østrup Naturanlæg som en påskønnelse for jeres indsats med at udbygge oplevelsen af Himmerlandsstien – den gamle historisk banesti, som bruges af en hel del mennesker. Her har I skabt en perle med mange forskellige aktiviteter og meget at se på. Aktiviteter som først kommer borgerne i byen til gode i dagligdagen og når det er udbredt, så kan bruges af de gæster der gør et stop her. I har skabt et rum for både dem der cykler, går og rider med muligheden for at komme ud naturen for at slappe af, nyde naturen og roen. Det er et fristed for hele egnen som er med til at gøre det et godt sted at bo og leve.

Store naturoplevelser for mange mennesker
Som sande ildsjæle har I i Borgerforeningen fostret ideerne til at omdanne et bynært rum sammen med Himmerlandsstien til en attraktion som vil give store oplevelser til mange mennesker, lød det fra Børge Poulsen og fortsatte:

I har formået at skaffe midlerne til projektet og har fået at udbygge det, vedligeholde det så det er til fornøjelse for rigtig mange mennesker.  

Derfor har vi udnævnt jer til at modtage årets friluftspris som et synligt bevis på Friluftsrådets taknemlighed for det stykke arbejde I laver med at gøre det et attraktivt sted for friluftslivet.   

Jeres gener skal formeres til flere landsbyer
Vesthimmerlands Kommunes naturvejleder Karin Winther, som også sidder i Friluftsrådets kreds 3 som repræsentant for naturvejlederne sagde:

– Grunden til at vi har valgt Østrup, er at vi gerne vil have at I formerer jeres gener til flere landsbyer. For det I har løftet i en by af jeres størrelse, det vil vi rigtig gerne se sig gentaget i alle mulige andre byer på jeres størrelse. Det er det der kitter sådan en landsby sammen. Det er det der gør, at man får lyst til at blive her, eller finder lige det man søger og flytter til.

– Vi vil gerne med Friluftsprisen understrege her er rart at være, her er et naturrum som kan rumme alle generationer. Friluftsrådet har allerede været inde og støtte økonomisk op om projektet flere gange, så denne gang har vi ikke en check med. Vi kommer med en erkendtlighed i form af et æbletræ. Desuden vil vi også gerne fortælle alle om jeres sted her, så vi sladrer til hele Danmark om jeres herligheder og hvor dygtige I er.

Ikke længere en by man bare kører forbi
På vegne af hele Østrup, lød der en tak fra Marianne Plougmann West: Der har været rigtig mange mennesker involveret i arbejdet. Vi er rigtig glade for at udbrede det gode budskab, at Østrup ikke bare er en by man kører forbi, men man bør køre ind for at se.

Herefter blev et frodigt æbletræ, som straks blev plantet, og en plakette med påskriften ”Friluftsprisen 2017” overdraget til Marianne Plougmann West og de pænt mange fremmødte borgere, der skinnede om kap med solen af stolthed.      

Har høstet flere priser
I 2013 var Østrup i øvrigt modtager af Vesthimmerlands Kommunens Landsbypris. Så byen har noget at være stolt af – og mon ikke de to plaketter kommer til at hænge side om side.   

 

Efter prisuddelingen fulgte en anden begivenhed for en by uden egen kirke, nemlig en høst friluftsgudstjeneste ved sognepræst Jari Tollestrup Jensen på den nye overdækkede terrasse på Østrup Stadion. Og i den forbindelse blev der medbragt en del af høsten fra Friluftsprisen, nemlig et æble fra æbletræet, som fulgte med friluftsprisen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: