Solnedgangsmusikken spillede sin finale FOTOS & VIDEO

HVALPSUND: En epoke med solnedgangsmusik på lystbådehavnen og ombord på Færgen Mary er nu foreløbig slut.

 

Spillemand og initiativtager til Solnedgangsmusikken, Samuel Frederiksen flytter nemlig i slutningen af denne måned fra Hvalpsund til Silkeborg.

I lørdags var det sidste gang at solen blev spillet ned af Samuel Frederiksens cornet. Han havde sågar på denne finaleaften allieret sig med sin søn Alan på trækbasun.

Og solen vidste åbenbart noget var i gære, for efter en lang regnfuld dag, så pressede den sine stråler gennem skydækket i horisonten for at tage afsked med sin spillemand. 

Først blev der spillet ombord på Færgen Mary, som det gennem alle årene er blevet det i forbindelse med sæsonens sidste solnedgangsmusik. De 150 tilladte passagerer ombord på færgen stod klar på dækket og lyttede til tonerne tur/retur over sundet.   

Også færgemand Flemming Thomasen spillede med ved at give en svingom med Mary ude på sundet. Inden Mary lagde til land i Hvalpsund, satte Samuel Frederiksen sit musikalske punktum ombord med ”Der er et yndigt land”, som de 150 personer naturligvis sang med på. På tilhørernes vegne, overrakte Per Bisgaard fra Dagli Brugsen blomsterbuketter til de to spillemænd med en stor tak for musikken, inden der blev gået fra borde.       

Lystbådehavnen skulle naturligvis også have sit sidste trut. Fra sin vante platform og med ca. 100 tilhørere ved sin side, lod Samuel Frederiksen sine finale toner lyde ud over sundet mod Salling, hvor Solen var klar til at blive puttet af sin spillemand en sidste gang.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: