Nyt i gære hos Farsø Bageri

FARSØ: Farsø Bageri holder liv i de lokale håndværk og traditioner med deres nye sunde og brød bagt med lokalt mel fra Herregården Hessel i Hvalpsund og den økologiske landmand, Holger Jessen fra Ullits.

.

.

Her ses bagermester Peter Grøn Holleufer med de nye brød som er bagt med lokalt mel fra Hessels og landmand Holger Jessens marker. Peter Grøn Holleufer påpeger at begge brød passer perfekt til julefrokosten.

Lokalt mel
Lokalt velsmagende brød, bagt med lokale råvarer af høj kvalitet. Jo, hos Farsø Bageri tager man sit brød seriøst. Det har nu resulteret i to nye brød, som Farsø Bageri bager udelukkende med lokalt produceret mel. Det drejer sig om et velsmagende surdejsrugbrød bagt på rugmel og med rugkerner fra Herregården Hessels marker og et velsmagende hvedebrød af økologisk dyrket hvedemel fra den lokale landmand Holger Jessen.

 

Håndhøstet rugmel

-Det økologiske rugmel, som vi får fra Herregården Hessel, er dyrket, høstet og forarbejdet, som man gjorde det i gamle dage – Det vil sige ved håndkraft. Kornet blev høstet på Hessels høstdag i år med le og selvbinder og senere malet på stenkværn.  Hessel Rugbrødet, som vi har valgt at kalde det nye rugbrød er et koldt hævet surdejsrugbrød, som er velsmagende og sundt med et højt proteinindhold. Som koldt hævet surdejsbrød, har det en markant smag, og det går virkeligt godt sammen med eksempelvist de lækre hjemmelavede spegepølser fra Det Lille Slagteri her i Farsø, fortæller bagermester Peter Grøn Holleufer fra Farsø Bageri. 

 

Holger Danske er økologisk

Samtidig med lanceringen af det lækre Hessel Rugbrød, så præsenterer Farsø Bageri sine kunder for et nyt fuldkornshvedebrød, ligeledes bagt med lokalt mel, som er dyrket lige uden for Farsø.

 

-Vi har en aftale om at få leveret lokalt dyrket økologisk hvedemel fra landmand, Holger Jessen fra Ullits.  Med hans mel har vi skabt ”Holger Danske” hvedebrødet, som jeg er sikker på, vil falde i folks smag. Det er et koldt hævet hvedebrød, som smager rigtigt godt.


Hvedebrødet ”Holger Danske” er bagt af økologisk fuldkorns hvedemel, der har både kim og skal, som giver en bedre struktur. Kornet er Gammel Dansk Landhvede, som er forskellig fra den almindelige hvede bl.a. ved at den ikke er forædlet, og som derfor ikke giver det store udbytte.

 

Brød med historie
Hvad mange ikke ved er at selveste Holger Danske også har en tilknytning til lokalområdet.


-Ganske vist er kornet leveret af landmand Holger Jessen – men til sagnet om historiske Holger Danske hører også, at et af hans underjordiske opholdssteder – ud over Kronborg, også var en høj ved Louns, måske i nærheden af Hessel, oplyser museumsleder Bodil Jacobsen på Hessel.   

 

Koldt hævede brød holder sig længere

Begge de to nye brød er koldt hævede brød. Og udover, at det trækker den gode smag frem i et brød, så oplyser bagermester Peter Grøn Holleufer også, at koldt hævede brød faktisk holder sig friske i længere tid end de fleste andre brød man kan købe.

                     

Køb de nye brød via app

Som en nyhed kan man bestille brød hos Farsø Bageri via Farsø Bageris app. Brød kan bestilles på denne måde hvad enten man ønsker at få brødet leveret eller selv hente det i butikken. Udover at det er hurtigere og nemmere at bestille brød og kager på denne måde, så får man via appen og løbende besked om specielle tilbud og events fra Farsø Bageri. 

 

Indgår også i julehjælpspakker
De to brød indgår i øvrigt i dette års julehjælpspakker til 123 økonomisk vanskeligt stillede vesthimmerlandske familier, som Dansk Folkehjælp Vesthimmerland hjælper. I mandags var Farsø Bageri forbi Dansk Folkehjælp Vesthimmerlands pakkeri, således brødene kunne komme i de 123 julehjælpspakker.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: